The House of Grace

Over Grace

Grace Stelk is de oprichter van The House of Grace. Voor THoG ontwikkelt en verzorgt zij trainingen en masterclasses, voert zij onderzoek uit.

In 2004 behaalde zij haar bachelor in Social Work en in 2010 haar master in Social Psychologie. Naast THoG is zij werkt zij bij de GGD Amsterdam, is zij onderzoeker en filmmaker. 

In 2020 maakte zij, in reactie op de Black Lives Matter-protesten, de korte animatie Rise Up!.

Inmiddels is de film Rise Up! de kern van de gelijknamige masterclass over anti-zwart racisme en de doorwerking van het slavernijverleden in Nederland. Deze training wordt sinds eind 2021 aangeboden in het onderwijs en het bedrijfsleven.

Hier blijft het niet bij! 

Haar hart ligt biji educatie door middel van storytelling. Daarom is Grace alweer bezig met een volgende korte animatie over de doorwerking koloniaal verleden in relatie tot de klimaatcrisis, door de ogen van de First Nations. 

Ook zal zij in 2022/2023 haar onderzoek naar de strijdlustige drs. Machteld Cairo, activiste, feministe, radiomaker en politica afronden. In het voorjaar is Grace geselecteerd voor deelname aan het project ‘Ons Archief’ van het Nationaal Archief. Binnen dit project krijgt zij de ruimte en begeleiding om het onderzoek goed af te ronden en de resultaten op een kunstzinnige wijze te tonen. Op de hoogte blijven? Volg The House of Grace op Facebook en Grace op social media of schrijf je in voor de nieuwsbrief! 

The_House_of_Grace_04

Over Dino

 

 

 

Dino Benfield ontwikkelt en verzorgt trainingen voor The House of Grace.

Dino heeft ruim 20 jaar ervaring in de jeugdzorg. Vanuit zijn bedrijf, KLAARRR!, richt hij zich op professionals in de jeugdzorg. Door bij jeugdinstellingen mee te lopen, coacht hij professionals on the job en reikt hij tools aan om de pedagogische kwaliteit van de instelling te vergroten. 

 

 

Foto-ID: Zwart wit profielfoto van Dino Benfield

Verbinding

Daar staan wij voor

The House of Grace staat voor verbinding. Daarom vindt je op mijn website:

 • Lesmateriaal om ons bewustzijn te vergroten met de workshop Rise Up!
 • Vrienden van Grace die dit gedachtengoed ondersteunen en zich richten op: Verbinding, healing en welzijn. Van schuldhulpverleners, tot psychologen en voorstellingen. Er zit van alles tussen. Kijk snel verder!
 • Publicaties, filmrecensies en andere zaken..

  "When spiders connect, they can tie up a lion"

  "We need to get together, to get ahead"

  "There is no power in the individual"

  Publicaties

  Read my world

  Van 12 tot 14 oktober vond in de Tolhuistuinen in Amsterdam Noord het Read my World festival plaats. Een driedaags literatuurfestival met dit jaar als thema: Black USA, Literature of Resistance.

  Filmrecensie: If Beale Street Could Talk

  De regisseur, Barry Jenkins (Moonlight), lijkt met deze film bewust gekozen te hebben voor het uitvergroten van het thema ‘black love’ wat we nog véél te weinig zien op het witte doek.

  Buladó

  Buladó is een prachtig meeslepend drama van regisseur Eché Janga, mede geschreven door Esther Duysker. En, op vrijdag 2 oktober 2020 wordt dat bevestigd met de GOUDEN KALF voor beste film. Terecht.

  Indigo

  INDIGO laat een tot nog toe onbekende kant zien van het medialandschap door jonge, getalenteerde en gekleurde Nederlandse filmmakers in de spotlights te zetten voor een breed publiek.

  Filmrecensie: Guess who's coming to dinner

  Wat zich afgelopen donderdag afspeelde in WOW, Bos en Lommer kan niet anders beschreven worden dan een magische avond.

  Filmrecensie: Queen & Slim

  Alsof de films Set it off en Bonnie & Clyde een kindje hebben gekregen: Queen & Slim. Een must see movie.

  Green Book

  Green Book is een heerlijke, feelgood movie.  Mahershala Ali (Moonlight, Luke Cage) zet een geloofwaardige rol neer als dr. Don Shirley, een bekende Amerikaanse pianist uit de jaren ’60.

  Join the House of Grace!   

  The House of Grace

  Home

  Aanbod

  Friends of Grace

  Contact

  Social media

  Nieuwsbrief

  [/db_pb_signup]