Films en series die je gezien moet hebben!

Foto-ID: Poster film 'Get Out'
Foto-ID: Poster film 'Hoe duur was de suiker'
Foto-ID: Poster documentaire '13th'

 • Get Out – Get out wordt vaak onder categorie ‘horror’ geschaard maar is wat mij betreft een sociale thriller. Ik vind de film fan-tas-tisch! Het is actueel en ik vind het uniek omdat het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van een zwarte man. En ja, dat kan best horrorachtig zijn..  
 • Hoe duur was de suiker? – Dit was een tip van één van de deelnemers. De film is een vertaling van het gelijknamige boek van auteur Cynthia McLeod. Het verhaal speelt zich af in de 18e eeuw in Suriname. Het gaat over Sarith en haar lijfslavin/ halfzus Mini-Mini. Alhoewel het verhaal geromantiseerd is, geeft het een mooi beeld van hoe de verhoudingen tussen wit en zwart er in die periode uitzagen.  
 • The Hunters – Wat is er toch gebeurd met de vele mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog gruwelijke daden hebben gepleegd? Ik kan alleen maar zeggen dat deze serie voor mij erg leerzaam was. Mooi om dit verhaal vanuit het perspectief van verzet, te zien. 

 • When They See us – When They See Us is een Amerikaanse miniserie, die werd uitgebracht Netflix. De serie volgt het waargebeurde verhaal van de onterechte vervolging van vijf jongens (van wie vier donkere jongens en één Zuid-Amerikaanse jongen) in 1989, voor het verkrachten van een witte vrouw in Central Park in New York, de Central Park Jogger case.

 

 • 13th – Filmmaker Ava DuVernay onderzoekt de geschiedenis van raciale ongelijkheid in de Verenigde Staten, waarbij hij zich concentreert op het feit dat de gevangenissen van het land onevenredig gevuld zijn met Afro-Amerikanen.

 

  Dit vind je misschien ook leuk!

  Green Book

  Green Book is een heerlijke, feelgood movie.  Mahershala Ali (Moonlight, Luke Cage) zet een geloofwaardige rol neer als dr. Don Shirley, een bekende...

  Join the House of Grace!   

  The House of Grace

  Home

  Aanbod

  Friends of Grace

  Contact

  Social media

  Nieuwsbrief

  [/db_pb_signup]