Boeken om te lezen

Foto-ID: Poster film 'Get Out'
Foto-ID: Poster film 'Hoe duur was de suiker'
Foto-ID: Poster documentaire '13th'

 

  • Het anti-racisme handboek. Dit mooie handboek is geschreven door Chanel Matil Lodik. Of je nou nog helemaal niks van racisme of weet, of juist heel veel – dit boek is leerzaam. Sommige voorbeelden of metaforen die worden gebruikt in het boek zijn zeer handig om ‘bij de hand te hebben’ wanneer je in een lastige discussie over dit onderwerp zit.  
  • Wij Slaven Van Suriname – Wij slaven van Suriname is het boek van Anton de Kom, een Surinaamse anti-koloniale schrijver en nationalist. In het boek beschrijft hij de geschiedenis van Suriname.
  • Amsterdam en het slavernijverleden. Eén van de boeken waar ik tijdens de masterclass Rise Up! naar verwijs ik naar dit boek. De Gemeente Amsterdam heeft hier in jip en janneke taal haar relatie met de slavernij toegelicht. Het boek is gratis te downloaden vanaf deze site: Amsterdam en het slavernijverleden. Dit boek is o https://www.amsterdam.nl/sociaaldomein/diversiteit/slavernijverleden/#h3cd76a0a-385c-4bfb-a4ca-661c88d45647 

  • Hoe duur was de suiker? – Het succesvolle romandebuut van Cynthia Mc Leod. In deze historische roman heeft zij met veel verve een stukje geschiedenis van Suriname tot leven gebracht. De roman speelt zich af in de periode tussen 1765-1779. Het is de bloeitijd van de suikercultuur en ook de periode van de Boni-oorlogen. De plantage-eigenaren leven in voortdurende vrees voor de aanvallen die marrons onder leiding van Boni uitvoeren op de plantages. Tegen dit decor beschrijft Cynthia Mc Leod in meeslepende stijl het leven van Elza en Sarith, dochters uit een joodse plantersfamilie, en hun slaven.
  • Het Gym – Karin Amatmoekrin schrijft hier over een Surinaams meisje dat opgroeit in Nederland. Het verhaal wordt verteld vanuit het meisje dat naar het gymnasium gaat en zich daar opnieuw leert te verhouden tot de Nederlandse maatschappij.

Dit vind je misschien ook leuk!

Green Book

Green Book is een heerlijke, feelgood movie.  Mahershala Ali (Moonlight, Luke Cage) zet een geloofwaardige rol neer als dr. Don Shirley, een bekende...

Join the House of Grace!   

The House of Grace

Home

Aanbod

Friends of Grace

Contact

Social media

Nieuwsbrief

[/db_pb_signup]